bli med og dans!

Vi tilbyr en rekke dansekurs på Point dansestudio. Her finner du en kort beskrivelse over hva som skjer høstsemesteret 2019. Vi forventer at enkelte kurs vil bli fulle og oppfordrer derfor til tidlig påmelding. Her finner du også timeplan og prisoversikt.

 

Barnedans

barnedans.jpg

Barnedans er en god introduksjon til dansens verden og passer for gutter så vel som jenter. Klassene inneholder enkle øvelser som stimulerer barnas lærelyst, motorikk, kreativitet og musikalitet. Treningen skal være lystbetont, trygg og gi en innføring i de elementene som jobbes med på høyere nivå.

På popkids lærer barna danse- og teknikkøvelser til blant annet popmusikk og er innom stilarter som showjazz og hip hop. Uttrykket er veldig rytmisk, med skarpe og kjappe bevegelser, mange retningsendringer og temposkifter. Klassene inneholder enkle øvelser som stimulerer barnas lærelyst, motorikk, koordinasjon, balanse, kreativitet og musikalitet.

På barneballett-klassene lærer barna grunnleggende teknikk i ballett og jobber med fortellende dans. Uttrykket er mer klassisk med lange linjer og myke, svevende bevegelser. 

Jazzdans

jazzdans.jpg

Jazzdans er dans til popmusikk og undervisningen er i stor grad preget av pedagogens musikkstil og bevegelsesspråk. Viktige elementer er rytmikk og dynamikk og en klasse kan bestå fra rolige, melodiske danser til mer uptempo og funky.

En jazzdans-klasse er tredelt og består av oppvarming, teknikk, og koreografi. Undervisningen er tilpasset elevgruppen slik at flest mulig opplever mestring og samtidig får nok utfordringer.

Ballett

ballett.jpg

Ballett representerer den mer klassiske formen for dans. I løpet av semesteret vil danserne øve på å beherske ulike posisjoner, trinn og danser. Ballett er sånn sett ganske teknisk, men for å kunne flyte over gulvet må det kombineres med lek og moro. Timen inneholder også mye fortellende dans, historieformidling og mimikk. 

hip hop

Hip hop har en viktig plass i musikkverden - og danseverden. En hip hop-time inneholder oppvarming, styrke, bevegelighetstrening, trinnkombinasjoner og koreografi. Timen er i stor grad preget av instruktørens stil men inneholder elementer fra old school, house, poping, locking, lyrical break og mer. Stikkord for timen er kroppskontroll og lekenhet; en kul dansetime som passer for alle!

DAMEDANS

damedans.jpg

Damedans er en uhøytidelig og GØY time for damer i alle aldre: Her er det lov til å slå ut håret og være seg selv, og latteren sitter løst! Nivået er åpent, det vil si at du skal kunne komme som nybegynner men også om du er litt øvet. Nøkkelord er glede over å bevege seg til musikk, sammen med andre! I tillegg til den gode treningseffekten vil du få innføring i jazzdans-teknikk med etniske, lyriske, funky og rocka innslag. Bli med på en herlig og fartsfylt time sammen med andre flotte damer. Du kommer garantert til å gå derfra med et smil om munnen og en pangstart på uka.